U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ik wil u op deze en volgende pagina’s kennis laten maken met ons en onze honden. Wij hebben Golden Retrievers vanaf 1993. De kennelnaam From the Golden Globe hebben we sinds april 2008.

 

Onze eerste Golden was Donna en een jaar later kwam Tessa erbij.
Met deze honden heb ik ook een keer een nestje gefokt. Na veel plezier van hun te hebben gehad zijn ze in 2005 en 2006 overleden. Na een poosje zonder hond hebben wij in Januari 2007 Kyra (Xanthous Buttons) bij Inge de Wit in Zwolle opgehaald. 
Toen Kyra ruim een jaar was ben ik voor het eerst met haar naar een show geweest. Daar behaalde Kyra een uitmuntend met een mooi rapport. Toen is ook het idee geboren om met haar een nestje te gaan fokken. Na jaren hadden we in juni 2009 weer een nestje met prachtige pups. Uit het nestje hebben wij Aicha gehouden.

Ook met Aicha heb ik een paar nestjes gefokt en daar hebben we Myca weer uit gehouden. Toen ik in januari 2013 jarig was kreeg ik van mijn man een prachtig cadeau. Ik mocht een pup uit gaan kiezen bij de kennel de of the Morning Valley  van  Ans en Ton van Leeuwen uit Nieuw Beerta (Groningen). Nadat ik twee keer bij het nestje ben wezen kijken mochten we op 16 februari 2013 de pup ophalen. Samen met Joke de Witte (van kennel From White Golden Home) en ons buurmeisje Danielle zijn we s’morgens heel vroeg richting Groningen vertrokken om Djember te gaan halen. Wat was ik trots op mijn mooie stel Golden Retrievers.

 

Inmiddels is het 2016 heeft ook Myca in 2014 een nestje gehad en daar heb ik Lady weer uit gehouden. Djember heeft haar eerste nestje eind 2015 gehad (13 pups) en daar is Jola van hier gebleven. Inmiddels heb ik dus zes prachtige Golden Retrievers.

 

Onze honden maken deel uit van ons gezin. Wonen en slapen gewoon bij ons in de huiskamer. Als we een nestje pups verwachten word er ruimte in de woonkamer gemaakt voor de werpkist. De pups worden dus in de huiskamer geboren en groeien op in huiselijke kring.

 

Wij proberen de pups zoveel mogelijk met alle situaties die ze in hun leven tegen komen te laten kennismaken zoals veel bezoek,kinderen, vreemde geluiden, auto’s en andere dieren. Op de leeftijd van zeven weken gaan we kijken welke pup het beste bij welk gezin past.

 

Wij zijn lid van de Golden Retriever Club Nederland en de Raad van Beheer.

Wij wonen met onze honden in Meerkerk, een dorp tussen Gorinchem en Vianen in.